Îngrijiri medicale la domiciliu, contra-cost sau gratuit

Îngrijirile la domiciliu au rolul de a-ți oferi servicii medicale de calitate în confortul propriei case. Pentru a-ți fi alături, îți oferim o gamă variată de servicii ce pot fi realizate acasă, atât în regim contra-cost, cât și cu gratuitate de la CAS.

 

Cine poate beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu

În regim privat: orice pacient

Pentru a beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu contra-cost, ai nevoie de recomandarea unui medic specialist. În acest caz, specialiștii clinicii noastre te pot ajuta cu un plan de îngrijire individualizat, care va cuprinde toate serviciile medicale, perioada și ritmicitatea cu care pacientul vei beneficia de acestea.

În regim de gratuitate: orice pacient asigurat

Recomandarea în cazul persoanelor asigurate poate veni de la medicul de familie, medicul specialist la externarea din spital, medicul de specialitate din ambulatoriu. De asemenea, ea poate fi indicată și pentru pacienți cu boli cronice, handicap, convalescență, boli în fază terminală.

Cum poți beneficia de gratuitate prin CAS

Obținerea recomandării medicului

În cazul în care doriți să beneficiați de servicii gratuite, în baza asigurării CAS, trebuie să urmați o serie de etape simple. La externarea din spital sau ambulatoriul de specialitate, pacientul trebuie să primească de la medicul specialist o recomandare tip de îngrijiri medicale la domiciliu care să conțină serviciile medicale, perioada și ritmicitatea, în concordanță cu diagnosticul stabilit și în funcție de patologia bolnavului și statusul de performanță ECOG al acestuia. Recomandarea trebuie să precizeze și activitățile zilnice pe care asiguratul nu le poate îndeplini.

Întocmirea dosarului pentru CAS

Cu această recomandare, pacientul externat din spital/aparținătorii/persoana împuternicită întocmește un dosar pe care îl depune la Casa de Asigurări de Sănătate, cu condiția să nu se depășească 5 zile calendaristice de la data emiterii recomandării. De precizat este că beneficiarii acestor servicii aprobate de CAS nu pot depăși 90 de zile de îngrijiri în ultimele 11 luni în una sau mai multe etape (episoade de îngrijire).

Contactarea echipei îngrjiri.ro

În momentul în care aveți dosarul medical complet și ați primit aprobarea Casei de Asigurări de Sănătate, vă puteți adresa serviciului nostru, urmând ca echipa de îngrijiri medicale să înceapă vizitele la domiciliu cât mai curând posibil.

 

 

Conținutul dosarului către CAS în cazul recomandării medicului specialist

 • recomandare de la medicul specialist;
  • bilet de ieșire din spital;
 • cerere către Casa de Asigurări;
 • recomandare de la medicul specialist;
  • dovada calității de asigurat;
   • act de identitate.

Conținutul dosarului către CAS în cazul recomandării medicului de familie

 • recomandarea medicală (tipizat special);
  • cerere către Casa de Asigurări;
 • dovada calității de asigurat;
 • act de identitate.

Programează-te acum

Te poți programa la noi fie telefonic, fie prin formularul de mai jos.

x

Acest site utilizează cookies pentru a vă îmbunătăți experiența. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru folosirea acestora.